Лифтинг с мезоконци

duration

Времетраене

40 мин.

age

Подходяща възраст

30+

frequency

Брой процедури

1

type-injection

Тип процедура

Инжекционна

seasonaity

Сезонност

Не

Лифтинг с мезоконци

Гладките мезоконци имат ролята на колагеностимулиращи продукти, които могат да се използват за ревитализация и подобряване на качеството на кожата. Използват се срещу повърхностни бръчки и изтъняване на кожата, като профилактика в по-ранна възраст и като поддържаща процедура при по-възрастни. Действието на поставените мезоконци е усилено стимулиране на производствто на колаген. Това прави кожата по-стегната, тонизирана и с подобрена еластичност. В рамките на 18 месеца конците претърпщват обратна резорбция като едновременно кожата е предпазена от отпускане.

Една от основните причини за появата на бръчки, фини линии и отпускане на кожата е загубата на колаген в процеса на стареене. Постепенно тъканите губят своята еластичност и плътност, довеждайки до нестабилна структура и по-слаб контур на лицето.

Лифтингът с мезоконци е една от най-популярните естетични процедури сред нашите пациенти, защото същността ѝ е насочена именно към тези промени. Тя е подходяща за повдигане на увисналата кожа и регенериране на естествените процеси в нея.

Какво представлява лифтингът с мезоконци?

Лифтингът с мезоконци е метод за неинвазивно моделиране на лицето и тялото и за постигане на гладка и стегната кожа. 

Мезоконците са изработени от разградими и биосъвместими стерилни материали, основен от които е поли L-млечната киселина. Те спомагат за синтезирането на нов колаген в тъканите, което прави цялостния ефект на стягането дълготраен във времето. За нашите успешни процедури се доверяваме на доказаните марки конци Aptos и Lead Fine Lift- Anchor Plus.

Лифтинг с конци може да се комбинира с поставяне на ботокс, мезо- и плазмотерапия, химични пилинги, филъри и други процедури.

Как протича процедурата? 

Процедурата по поставяне на мезоконци започва с предварителна обработка на третираната зона чрез почистване и дезинфекция. За повече комфорт и редуциране на болката предлагаме на нашите пациенти подкожна анестезия, която се нанася веднага след почистването.

Следва очертаване на схемата, по която мезоконците ще образуват мрежа в кожата, а самото им въвеждане се случва във вече обезболеното поле с предварително определена техника.

Процедурата е атравматична и убожданията не се усещат. След като всички конци се нанесат и фиксират, зоната отново се почиства старателно.

Каква е ролята на мезоконците по време на извършване на лифтинг и видове мезоконци, които се използват?

Вътре в кожата мезоконците образуват здрава структура, която повдига и укрепва отпуснатите части. Освен това, със свойството си да стимулират производството на колаген, те подобряват нейната еластичност и я правят гладка и стегната. Именно това двойно действие осигурява дълготрайния и видим ефект на лифтинг процедурата.

В нашата клиника се използват четири вида мезоконци:

 • Линейни – те действат ревитализиращо и дават по-лек лифтинг ефект. Представляват дълги и тънки игли, в които са поставени биоразградими конци с дебелина колкото човешки косъм. Този вид плаващи мезоконци са подходящи за първа процедура при по-млади пациенти и като поддържаща терапия при по-възрастни. 
 • Спираловидни – при тях нишката е спирално навита около иглата, с което се постига по-силен контакт с кожата и по-добър лифтинг резултат. Подходящи са за зоната на скулите и също са плаващи.
 • Зъбчати – притежават зъбци, които фиксират конеца към кожата, за да може при издърпването му да се получи истински лифтинг ефект. Новите разработки от този вид конци имат добавена хиалуронова киселина за по-силни и по-дълготрайни резултати.
 • Конусниконците се прикрепват към тъканите с помощта на конуси, а когато се поставят в няколко зони, те изпълняват ролята на цялостен неоперативен фейслифтинг.

Мезоконците се резорбират в рамките на 12-24 месеца, като едновременно с това предпазват от отпускане на кожата.

В кои случаи процедурата е подходяща?

Лифтинг с мезоконци е подходящо решение при наличие на изразени назолабиални гънки, двойна брадичка или увисване на кожата в деликатните зони на лицето. Той осигурява обем на скулите, повдига веждите и намалява увисванията на бузите.

Освен всичко това, с тази процедура може да се контурира долната челюст, да се подобри формата на брадичката и подмлади областта на шията. Независимо в коя зона се прилага, лифтингът с мезоконци възстановява кожата и ѝ придава по-свеж и сияен вид.

Предимства на лифтинга с мезоконци

Поставянето на мезоконци е много предпочитано сред нашите пациенти и се отличава от другите естетични процедури, поради редицата предимства, които има.

С този вид лифтинг се постига повдигане на отпуснатата кожа, стягане на тъканите и оформяна на контура. Процедурата е кратка – не отнема повече от 40 минути и може да се извършва по всяко на време на годината. Изпълнява се чрез иновативни и щадящи техники, без разрези, което я прави безопасна и безболезнена.

Не на последно място се нареждат естественият краен резултат и неговата дълготрайност, които доставят лично удовлетворение на всеки наш пациент.

Ако искате и вие да се уверите в доказания ефект от тази процедура, можете да запазите своя час за консултация.

Крие ли рискове и какви?

Препоръчително е процедурата да не се извършва по време на бременност и кърмене. Противопоказна е също при онкологични заболявания, някои автоимунни болести на съединителната тъкан, както и при състояния с нарушено кръвосъсирване.

Като цяло процедурата е безопасна, но при по-чувствителна кожа, могат да се появят леки синини и отоци на местата на убожданията. Те отшумяват в рамките на седмица. 

Защо да се доверите на д-р Ванеска за извършване на лифтинг с конци?

Доктор Лидия Ванеска е световно признат специалист в областта на дерматологията и естетичната медицина. Тя е референтен лекар за България за поставяне на мезоконци от 2014 г., както и притежава най-високата степен за обучаващ на Aptos техники.

В работата си залага на индивидуалния подход към всеки пациент в съчетание с професионализъм и грижа. Така гарантира желания ефект и дълготрайния резултат на всяка процедура за лифтинг с конци. 

Често задавани въпроси

Каква е препоръчителната честота на процедурата?

След обстоен преглед и анализ на състоянието на кожата, доктор Ванеска определя необходимия брой процедури и интервалите от време между тях.

За кого е подходящ лифтингът с мезоконци?

Процедурата е подходяща за пациенти над 30-годишна възраст и с начални признаци на стареене, които постепенно искат да постигнат естествен лифтинг на кожата. Мезоконците са добра алтернатива и за по-възрастни пациенти, търсещи начин да подобрят структурата и да тонизират тъканите си без хирургическа намеса. 

Кога е видим ефектът от процедурата?

Ефектът от процедурата е видим веднага след нейното завършване, като пълният му капацитет се разгръща в рамките на месец.

Как протича процедурата

Процедурата се извършва в стерилни условия, с подкожна анестезия, след което се въвеждат конците в обезболеното поле чрез специална техника.

Период на възстановяване

Възстановителният период е до две седмици.

Ефект и продължителност на процедурата

Ефектът е видим до две седмици след процедурата, а продължителността е до 18 месеца.

Препоръчителна честота на процедурата

Поредността и интервала между отделните процедури се определя от д-р Ванеска.

Кога не се прилага процедурата

Бременност, кърмене, онкологични заболявания и автоимунни заболявания на съединителната тъкан.

Какво казват нашите пациенти?

quote

Тя прави чудеса. Тя е най-добрата и аз напълно се доверявам на нейните златни ръце. Svetoslava Kirilova

quote
quote

От години ходя при д-р Ванеска. През времето нямах смелост да се доверя на друг лекар за процедурите ми за лице и тяло. Това, което ми харесва в нея е, че следва професионалния си инстинкт да прави най-доброто за пациента. И нейният постепенен подход не винаги ми е бил приятен. По-късно открих колко права е била тя да не настоява за незабавно удовлетворение (промени). Тя предпочита да се съсредоточи върху дългосрочните резултати. Внимателността е ключът към красотата и тя знае как да следва процеса. Горещо препоръчвам д-р Ванеска! Elena Colson

quote
quote

Уникален специалист и прекрасен човек! От 10 години съм клиентка на д-р . Ванеска, правили сме много и различни процедури и винаги с прекрасен резултат! Професионализъм съчетан с харизма и компетентност. Препоръчвам с две ръце! Маринка Маринкова

quote
quote

Най-прекрасната докторка и специалист. Изключително внимателна. Не бих се оставила в ръцете на никой друг! Перфектна в работата си! Обожавам я! Greta Martinova

quote

Ако не сте открили все още вашата процедура, разгледайте и другите групи процедури, които се предлагат в Dr. Vaneska Derma Science Clinic

Декларирам, че нямам следните противопоказания за лазерна епилация:

 • Рак; в частност, рак на кожата.

 • Бременност (включително IVF).

 • Използване на фоточувствителни лекарства и билки, за които излагането на лазер е противопоказна.

 • Заболявания, които могат да бъдат стимулирани от излагането на лазер; Витилиго, псориазис, автоимунни заболявания засягащи кожата.

 • Активна инфекция от херпес симплекс в областта, където ще се извърши процедурата.

 • История на келоидни белези.

 • Деликатна и суха кожа.

 • Хормонални нарушения (които се стимулират при интензивна светлина);

 • Използване на антикоагуланти.

 • Епилепсия.

 • Анамнеза на коагулопатии.

 • Татуировки и/или перманентен грим в зоната на епилация